Sunday, 28 May 2017

Happy Ramadhan 2017






Alhamdulillah, kepada semua Muslim, Ramadhan tiba lagi. Dengan ini saya mengucapkan selamat menyambut Ramadhan. Saya nak share hari ni perkataan tentang puasa dalam English. Senang saja gunanya, cuma ramai confuse bila guna 'break fast' sebab bunyi memang sama dengan breakfast (sarapan). Fast juga bermaksud puasa dan bukan laju sahaja ;)

Tuesday, 16 May 2017

Verb to be - cara guna

Assalam & hello. Akhir2 ni saya banyak update diFB, terlepas pandang nak share di blog, especially anda yg dok google mcm mana nak belajar English ni kan? ? So nanti saya saya post links saja so tak termiss yg google atau tak follow diFB.
Macam biasa nasihat saya nak belajar English jangan stress sangat. Buat ayat pendek2 dulu, yg penting betul. Ok? 
Apa2 boleh whatsapp saya atau mesej diFB page Jom Belajar English kalau nak belajar atau beli Ebook.
Klik sini >>   Verb to be <<