Sunday, 23 January 2011

Sambung lagi tentang SUPPER

I found this really great article about supper! It's a long read, but I think it's definitely worth it to understand more about supper.Click >> What is supper?

If you want to know more about Victorian Era, you can watch this movie The Young Victoria it came out in 2009. I think they've played it on Astro before.

Kalau tak faham, i boleh tolong translatekan sikit2. Bila baca artikel ni, terfikir apa agaknya tengah berlaku di Tanah Melayu waktu tu?Waktu makan kita macam mana ya? Yang tau time 1600-1700 lebih Dutch tengah sibuk trading dengan Melaka. Siapa yang tahu tolong share:)

5 comments:

Khairul Amry Mohamad Puad said...

nak baca tapi tak baca2 lagi pasal supper ni. tak der masa...aduhhh....web dia dah bookmark dah..argh!

Jom belajar! said...

cny ni boleh baca...article dia panjang. cerita pasal macam mana keadaan zaman dulu dan perbezaan darjat orang2 british dulu...bila pikir2 balik...semuanya make sense:)

Khairul Amry Mohamad Puad said...

saya dulu belajar english dengan cari buku2 yang saya suka, macam kehidupan binatang atau geographic, bila suka dan ingin tahu akan cerita tu, jadi tak susah dan sekali gus tak boringnwaktu mencari maksud perkataan tu. tapi dah lama tinggal, dah alam kerja la katakan, macam artikel pasal suffer tu saya suka sebab berkaitan sejarah...cuma masa jer membataskan. raya cina ni kerja, tak cuti pon :)

Khairul Amry Mohamad Puad said...

eh suffer la plak....supper..hehe..adoiii

Jom belajar! said...

hahaha. nanti bacalah, memang interesting!